המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות. לחץ כאן
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בחר מרשימת המרכיבים
מערבבים את הקמח שמרים עם שאר חומרי הבצק, למעט החמאה והמלח, מערבבים ולשים ידנית, או במיקסר עם וו גיטרה, עד שכל המרכיבים מתחברים יחד.
מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עד ספיגה מלאה של החמאה בבצק וקבלת בצק רך ודביק מעט.
מקמחים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך 3-4 שעות.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית חוץ מהריבה לתערובת אחידה ומניחים במקרר.
מחלקים את הבצק לשניים, לוקחים חלק אחד ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 20*25 ס"מ.
מורחים חצי מהמלית ומזלפים פס ריבת משמש. *ניתן להשתמש בכל ריבת פירות אהובה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מגלגלים לרולדה וחותכים אותה לפרוסות בעובי 5-4 ס"מ. ממשיכים באותו התהליך עם חצי השני של הבצק.
מסדרים את הפרוסות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה עם החיתוך כלפי מעלה בצורת כבשה, או בכל צורה שתרצו. מכסים במגבת ונותנים לשושנים לתפוח למשך כ-60 דקות.
מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות במשך 25 דקות, עד שהם זהובים ועולה ניחוח משכר מהתנור. מתאפקים לא לחטוף עד לצינון.
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הצג מתכונים נוספים
הערות 0