המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום בינוני של 180-190 מעלות.
מקציפים חלבונים בקערת מערבל.
כאשר נוצר קצף, מוסיפים את הסוכר בשתיים שלוש פעימות. ממשיכים להקציף עד אשר מתקבל קצף גמיש.
שמים בקערה נפרדת חלמונים, שמן, דבש, ריבה, קינמון וקורט מלח, וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף החלבונים, ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות.
מנפים את הקמח, ומוסיפים בהדרגה לתערובת שבקערה. מערבבים בתנועות עטיפה עד להטמעה.
משמנים תבנית עגולה מספר 26 ס"מ, ויוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.
אופים את העוגה בתנור במשך 50 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
מצננים את העוגה עד לקירור מוחלט.
עוברים עם סכין בדפנות העוגה, ומחלצים אותה מהתבנית.
מניחים את העוגה על צלחת הגשה, ובוזקים מעל אבקת סוכר. בתיאבון! ניתן להמיר את ריבת הפטל בריבת תות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0