ממיסים את הסוכר בסיר קטן, עד שהוא הופך לקרמל זהוב, יוצקים את הקרמל לתוך התבנית בזהירות, כך שהוא יצפה בשכבה אחידה את התחתית וגם מעט מהשוליים.
שלב 2
0 דקות
מחממים את התנור לחום בינוני.
שלב 3
0 דקות
מקלפים את התפוחים ומוציאים מהם את הליבה, פורסים אותם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על הקרמל בצורה נאה.
שלב 4
0 דקות
מערבבים יחד את הדבש, השמן, הביצים ומיץ הענבים, מוסיפים את החומרים היבשים, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ויוצקים אותה על התפוחים.
שלב 5
40 דקות
אופים כ-40 דקות, עד שסכין המוחדר לעוגה יוצא יבש.
שלב 6
0 דקות
מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לה להצטנן כדקה והופכים אותה בעזרת מגבת על צלחת הגשה, אסור לחכות כי אם הקרמל יתקשה, העוגה תידבק לתבנית. חלק מהתפוחים עשויים להישאר בתבנית, פשוט מסירים אותם בעדינות בעזרת סכין ומחזירים אותם למקומם על פני העוגה.
שלב 1
מתוך
6
ממיסים את הסוכר בסיר קטן, עד שהוא הופך לקרמל זהוב, יוצקים את הקרמל לתוך התבנית בזהירות, כך שהוא יצפה בשכבה אחידה את התחתית וגם מעט מהשוליים.
שלב 2
מתוך
6
מחממים את התנור לחום בינוני.
שלב 3
מתוך
6
מקלפים את התפוחים ומוציאים מהם את הליבה, פורסים אותם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על הקרמל בצורה נאה.
שלב 4
מתוך
6
מערבבים יחד את הדבש, השמן, הביצים ומיץ הענבים, מוסיפים את החומרים היבשים, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ויוצקים אותה על התפוחים.
שלב 5
מתוך
6
אופים כ-40 דקות, עד שסכין המוחדר לעוגה יוצא יבש.
שלב 6
מתוך
6
מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לה להצטנן כדקה והופכים אותה בעזרת מגבת על צלחת הגשה, אסור לחכות כי אם הקרמל יתקשה, העוגה תידבק לתבנית. חלק מהתפוחים עשויים להישאר בתבנית, פשוט מסירים אותם בעדינות בעזרת סכין ומחזירים אותם למקומם על פני העוגה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0