המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
מרדדים את ריבועי בצק העלים לעובי יותר דק. מניחים את העלים על משטח עבודה.
קולפים את התפוחים, וחותכים לקוביות. מעבירים את הקוביות לקערה. יוצקים מיץ לימון, מוסיפים את הסוכר, הקינמון והצימוקים, ומערבבים קלות.
מוסיפים את התערובת לסיר קטן ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד שתפוחי העץ מתרככים. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
מסדרים מעט מקוביות התפוחים והצימוקים במרכז כל עלה הבצק. סוגרים את העלים כמעטפות. מברישים את הבצק עם ביצה טרופה, ומניחים את הבצק הממולא בתבנית אפייה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 40 דקות, עד שהבצק הופך לזהוב.
מצננים לחלוטין ומפזרים מעל העוגות מעט אבקת סוכר.
מגישים 2 עוגות חמות בצלחת הגשה נאה בתוספת גלידת וניל. מקשטים בעלי נענע ותות שדה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0