המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את הזיתים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומסננים.
חוזרים על הפעולה עוד כפעמיים, כדי להוציא את המרירות מהזיתים. מסננים ממים.
מחממים בסיר גדול מעט שמן ומטגנים את העוף מכל הצדדים עד להשחמה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
שמים בסיר את השום (אם צריך, מוסיפים מעט שמן) ומטגנים על אש בינונית, תוך בחישה, עד שהשום מזהיב (נזהרים שהוא לא יישרף, כי אז טעמו יהפוך למר).
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הפפריקה, הכמון, הכורכום, מלח, פלפל ואת הזיתים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים כ-10 דקות ברתיחה עדינה.
מוסיפים את העוף, ובמידת הצורך מוסיפים כ-1/2 כוס מים (הנוזלים צריכים כמעט לכסות את העוף). מכסים ומבשלים כ-40 דקות, עד שהעוף מוכן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0