המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים שלושה בצלים גדולים עם שמן זית עד הזהבה.
בסיר חמין מסדרים את תפוחי אדמה הפרוסים, עלה דפנה ומקל קינמון בכל צד בסיר.
מרסקים בקערה ארבע עגבניות ושמים חצי כף פלפל שחור, כף פפריקה אדומה, חצי כף חוואייג' וכף מלח בישול.
מורחים את העוף בתערובת העגבניות המרוסקות והתבלינים ושמים בסיר. שופכים את שאר התערובת על גבי העוף. מפזרים מסביב את הסילאן והשזיפים. מביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים כ-60 דקות, או עד שהעוף מוכן.
מקלפים את הפול ומשרים במים חמים כשעה.
מטגנים בצל גדול בשמן זית, ומוסיפים את הסלרי ועגבניה מרוסקת ומבשלים מעט.
מוסיפים את הפול, מתבלים בפלפל, מלח גס, פפריקה אדומה ועלי הדפנה שנותרו ומבשלים 60 דקות על אש בינונית.
מגישים עם האורז המלא שהכנו מראש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0