המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתחילים בהכנת המרינדה - מערבבים בקערה חצי כוס שמן זית, 1 כפית אבקת מרק בצל, אבקת מרק עוף, 1 כפית כורכום, 1/2 כפית פפריקה, 1 כפית כמון, 1/4 כפית פלפל שחור, 1 כפית שום גבישי וקורט מלח.
מוסיפים לקערה את כרעי העוף.
מניחים בצד למנוחה של רבע שעה.
שמים בסיר את תפוחי האדמה עם כף מלח ומים רותחים.
מבשלים כ-10 דקות, מסירים מהאש, מסננים ומצננים.
בזמן שהתפו"א מתבשל פורסים את הבצלים ומניחים בתבנית.
מניחים את העוף שהיה במרינדה בתבנית. לאותה קערה שופכים את תפוחי האדמה ומערבבים. אח"כ שופכים לתבנית עם העוף. את אותה הפעולה נעשה עם קוביות הבטטה ואז נפזר בתבנית. ניתן לקשט בתימין.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-55 דקות, ללא כיסוי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0