המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את העופיונים למילוי: מערבבים דבש, שמן, לימון, פפריקה ומלח בקערית. מורחים את העופיונים בתערובת מבפנים ומבחוץ ומעסים קלות.
מכינים את המלית: מחממים שמן קנולה במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים כבדים וטחול ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים צנוברים, חמוציות, אורז, תבלינים ועשבי תיבול ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים ואופים: ממלאים את הבטן של העופיונים בתערובת וקושרים או סוגרים בעזרת קיסם. שימו לב: לא כדאי לדחוס יותר מדי מלית, שתגרום לעופיונים להתפקע. את שאריות המלית אפשר לבשל בנפרד.
מחממים תנור ל-190מעלות.
מערבבים חצי כוס מים, יין לבן, דבש ותימין. מניחים את העופיונים בתוך תבנית, ויוצקים את הנוזלים סביבם. מכסים ברדיד אלומיניום. אופים כ-30 דקות.
מסירים את הכיסוי, מרטיבים את העופיונים בנוזלים מהתבנית, וצולים 15 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב. מדי פעם מרטיבים את העופיונים במיצי הבישול.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0