קוצצים דק את הבצל. מחממים מחבת טפלון גדולה ויוצקים לתוכה שמן כך שכל התחתית תתכסה בשכבה בעומק 2-3 מ"מ. נותנים לשמן להתחמם ואז מזהיבים בו את הבצל.
שלב 2
0 דקות
בינתיים מקלפים ומגרדים גס את תפוחי האדמה.
שלב 3
0 דקות
כשהבצל הזהיב, מוסיפים את תפוחי האדמה המגוררים למחבת ומטגנים אגב ערבוב כשלוש דקות. אם נראה שהתערובת נדבקת מוסיפים מעט שמן.
שלב 4
0 דקות
טורפים את הביצים, העשבים והתבלינים. יוצקים לתוך המחבת ומשטחים כך שתתקבל מעין פשטידה דקה. אין מערבבים.
שלב 5
0 דקות
מטגנים על אש בינונית עד שהעיג'ה מתייצבת.
שלב 6
0 דקות
משחררים את העיג'ה מהתחתית והדפנות בעזרת מרית או סכין ארוכה. מחליקים לצלחת שטוחה, הופכים את המחבת מעל והופכים את העיג'ה בחזרה למחבת כך שצד הלא מטוגן פונה עכשיו כלפי מטה.
שלב 7
0 דקות
מטגנים עוד חמש דקות עד שהעיג'ה שחומה משני הצדדים.
שלב 8
0 דקות
מחליקים לצלחת שטוחה, פורסים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
שלב 9
0 דקות
העיג'ה נהדרת גם בכריכים.
שלב 1
מתוך
9
קוצצים דק את הבצל. מחממים מחבת טפלון גדולה ויוצקים לתוכה שמן כך שכל התחתית תתכסה בשכבה בעומק 2-3 מ"מ. נותנים לשמן להתחמם ואז מזהיבים בו את הבצל.
שלב 2
מתוך
9
בינתיים מקלפים ומגרדים גס את תפוחי האדמה.
שלב 3
מתוך
9
כשהבצל הזהיב, מוסיפים את תפוחי האדמה המגוררים למחבת ומטגנים אגב ערבוב כשלוש דקות. אם נראה שהתערובת נדבקת מוסיפים מעט שמן.
שלב 4
מתוך
9
טורפים את הביצים, העשבים והתבלינים. יוצקים לתוך המחבת ומשטחים כך שתתקבל מעין פשטידה דקה. אין מערבבים.
שלב 5
מתוך
9
מטגנים על אש בינונית עד שהעיג'ה מתייצבת.
שלב 6
מתוך
9
משחררים את העיג'ה מהתחתית והדפנות בעזרת מרית או סכין ארוכה. מחליקים לצלחת שטוחה, הופכים את המחבת מעל והופכים את העיג'ה בחזרה למחבת כך שצד הלא מטוגן פונה עכשיו כלפי מטה.
שלב 7
מתוך
9
מטגנים עוד חמש דקות עד שהעיג'ה שחומה משני הצדדים.
שלב 8
מתוך
9
מחליקים לצלחת שטוחה, פורסים למשולשים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
שלב 9
מתוך
9
העיג'ה נהדרת גם בכריכים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0