המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת מעבד מזון מכניסים את הקמח, מלח וסוכר ומפעילים לכמה שניות. מוסיפים את קוביות החמאה והשקדים הטחונים. מפעילים בפולסים את מעבד המזון, עד שמתקבלים פירורים דקים במרקם של חול רטוב.
מוסיפים חלמונים ומלח ומעבדים בכמה פולסים קצרים, עד קבלת מרקם בצקי.
מפזרים את פירורי הבצק בתבנית ומהדקים היטב אל התחתית ואל השוליים. בזמן ההידוק יש ליצור שכבת בצק אחידה בעובי ככל האפשר.
מעבירים לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ-25 דקות, עד שהקלתית מקבלת גוון זהוב.
לקערה מוסיפים את הגבינה, סוכר ותמצית וניל.
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה, עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים את תבנית הפאי, על גבי הקלתית במלית הגבינה. מעבירים את התבנית לקירור למשך 5 שעות לפחות, או לילה שלם.
יוצקים למחבת את המים, מוסיפים סוכר, וניל, מיץ לימון וג'ינג'ר. מבשלים במשך מספר דקות, עד שהנוזל מסמיך והופך לסירופ סמיך מעט.
מוסיפים לסיר את המייפל והחמאה ומערבבים עד שנוצר קרמל. מכבים את הלהבה.
מוסיפים את האוכמניות ומערבבים. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים, ונותנים למרקם מעט להתקרר.
יוצקים את הקרמל והאוכמניות על מילית הגבינה.
מניחים את השוקולד בסיר קטן עם כ-100 מ"ל מהשמנת המתוקה, מביאים לרתיחה, מסירים מהכיריים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד.
מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את יתר השמנת המתוקה (150 מ"ל) וכן 2 כפות אינסטנט פודינג ריבת חלב, ובמהירות גבוהה מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
את 4/5 מהמוס מורחים מעל הגבינה בשכבה אחת חלקה.
בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב. מורידים את הסיר מהכיריים, ומוסיפים לסיר את השוקולד המריר ומערבבים עד המסת השוקולד וקבלת מרקם חלק.
את בלילת השוקולד המריר מקפלים ליתרת מוס ריבת החלב, ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד חלק וכהה.
מוסיפים את מוס השוקולד לשקית הזלפה ומקשטים את העוגה בעיגולים ופרח. בכל עלה כותרת מניחים דובדבן. מעבירים למקרר להתייצבות למשך כ-30 דק'. מגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0