המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק - לשים היטב בקערה את הקמח התופח, חלמונים, כפית מלח, מחמאה או מרגרינה ומים, עד שהם מתגבשים לבצק. מחלקים את הבצק לשניים.
משמנים היטב את התבנית (תבנית פאי נשלפת בקוטר 28 ס"מ), ומהדקים חצי מכמות הבצק לתחתית. מחוררים בעזרת מזלג, ומקפיאים כרבע שעה.
להכנת המלית - מטגנים במחבת רחבה את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את כבדי העוף, תפוחי האדמה, תבלינים וכפית מלח. מערבבים היטב, ומצננים.
להרכבת המאפה - מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מרדדים את המחצית השנייה של הבצק על נייר אפייה מקומח מעט.
מוציאים את התחתית מהמקפיא, וממלאים במלית הכבדים.
מניחים את הבצק המרודד מעל מלית הכבדים, ומהדקים בדפנות.
מברישים את הפאי בביצה טרופה, ומפזרים שומשום.
אופים כ-35 דקות עד שהפאי מזהיב. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2