המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
להכנת הקלתית - בקערת מיקסר עם וו גיטרה, שמים את החמאה, סוכר (חצי כוס) וביצה. מעבדים עד שלא יהיו גושים של חמאה, ומוסיפים את הקמח, ומעבדים רק עד שהכול מתאחד לגוש בצק.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לגודל של תבנית האפייה (תבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ), ומרפדים גם את השוליים.
שמים על הפאי נייר כסף, ושופכים קטניות עד לגובה התבנית (חומוס, שעועית) על מנת שהבצק לא יתפח באפייה.
אופים בתנור כ-20 דקות.
להכנת המלית - מחממים מחבת גדולה על הגז, ושמים בתוכה את הסוכר (1 כוס) והדבש, ומערבבים עד שנוצר קרמל בצבע ענבר (עד שאין גושים של סוכר).
שופכים השמנת המתוקה לתוך הקרמל בזרזיף דק מאוד, ובצורה מאוד איטית ומתונה – חשוב מאוד על מנת שלא ייווצרו גושים. להיזהר מאוד! הקרמל רותח לא לגעת, ולטפל בו בזהירות רבה.
לאחר שהשמנת כולה נכנסה לקרמל, מוסיפים את הווניל והחמאה, ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
מוסיפים את האגוזים, ומערבבים היטב עד שהאגוזים יצופו ברוטב הקרמל.
שופכים את המילוי בעודו חם לתוך הקלתית, ואופים את הפאי בתנור חם על 180 מעלות, כ-20 דקות. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0