המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרתיחים את החלב, הסוכר והחמאה. כשהתערובת חלקה, מוסיפים את גרידת הלימון. מסירים את הסיר מן האש ומוסיפים את הפרג הטחון. מערבבים היטב.
מוסיפים את האגוזים, נותנים למלית להתקרר במשך כ-10 דק' ומוסיפים את החלבונים תוך כדי עירבוב.
נותנים לתערובת שוב להתקרר למשך כ-30 דק'.
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והחמאה עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל, גרידת הלימון, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
עוצרים, מוסיפים חצי מכמות הקמח, מפעילים את המיקסר ובהדרגה מוסיפים את יתרת תערובת הקמח עד שיש לנו בצק, מוציאים ולשים מעט על השיש (אין צורך בקמח). עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דק' במקרר.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים חלק אחד לעובי של 3-4 מ"מ, מניחים על תבנית הפאי ומצמידים בעזרת כפות הידיים לדפנות תבנית הפאי.
ממלאים את תבנית הפאי במלית עד שיא גובה התבנית. מהבצק שנותר, יוצרים רשת בצק באותו העובי של תחתית הפאי, מקררים כ-5 דק' ומניחים מעל המלית.
אופים בטמפ' של 170 מעלות במשך 35 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0