המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר רחב, על להבה בינונית גבוהה, מניחים יחד עם שמן הזית את הגזר, בצל, סלרי וענף רוזמרין. מטגנים תוך ערבוב כ-10 דקות, עד להזהבה.
מוסיפים את הטחון הצמחוני ואת הרסק ומתבלים במלח ופלפל, מערבבים יחד כדקה. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, מבשלים דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות ומערבבים, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ-10 דקות נוספות.
מורידים את המכסה ומועכים את העגבניות לפיסות גסות. מוסיפים את הפטרוזיליה, טועמים ומתקנים תיבול. מורידים מהאש ומצננים.
מבשלים את התפו"א בהרבה מים עם מעט מלח. מסננים מהמים ומועכים לפירה, מוסיפים את החלב, חמאה, פרמזן, מלח ופלפל.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בתבנית אפייה אישית מניחים 3-4 כפות גדושות של תבשיל הבשר ומשטחים בעדינות. מכסים ב-2 כפות גדושות של פירה ומעבירים לתנור החם ל-12 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0