המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבירים למעבד המזון את הקמח, המלח, החמאה והביצה. לשים עד לקבלת בצק פירורי. ממשיכים ללוש את הבצק ידנית עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
מוציאים את הבצק מהקערה, ומכסים אותו בניילון נצמד. ומניחים את הבצק במקרר למשך כחצי שעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים עד לקבלת עלה שקוטרו מעט יותר גדול מקוטר התבנית.
מעבירים את הבצק המרודד לתבנית, מהדקים אותו לתחתית התבנית ולדפנות. מנקבים את הבצק במזלג.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות, ואופים את הבצק במשך כ-10 דקות.
מניחים את התרד בסיר (ללא שמן או חמאה) ומבשלים ועל להבה גבוהה, עד שהתרד משנה צבע ומאבד נפח. מוציאים את התרד מהסיר, מצננים וסוחטים היטב.
מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד להפיכתו לשקוף. מוסיפים למחבת את פרוסות השמפיניון ומטגנים עד שהפטריות משנות את צבען. מתבלים בקורט אגוז מוסקט ובפלפל לבן.
מוסיפים את השמנת המתוקה והגבינות לקערה ומערבבים היטב. מוסיפים לקערה את התרד והפטריות המטוגנות, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
ממתינים שיתקרר מעט. מוסיפים את הביצים לתערובת, ומערבבים.
יוצקים את המלית על הקלתית שיצאה מן התנור, מפזרים גבינה צהובה מלמעלה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-60 דקות, עד שהפאי מקבל גוון זהוב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0