המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את השמן במחבת פאייה רחבה מאד. כשהשמן חם, מכניסים פנימה את השוקיים, ממליחים ומפלפלים ומטגנים עד להשחמה.
מזיזים את הבשר המטוגן לשוליים של המחבת ומטגנים את נתחי הסינטה, לאחר המלחה ופלפול, עד להשחמה. מטגנים באותו האופן את הפרגיות והקבנוס (אותם לא צריך להמליח ולפלפל). את הסינטה, הפרגיות והקבנוס מוציאים ושומרים בצד.
מוסיפים את פרחי הברוקולי והגזר, מטגנים מעט ומזיזים לצד.
מוסיפים את הפלפלים, הבצל, האפונה והצ'ילי ומטגנים מעט.
מערבבים את העגבניות, השום והתבלינים ושופכים למחבת. מוסיפים את המים (אפשר גם להשתמש בציר עוף, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את האורז כך שיהיה כולו שקוע בנוזלים, מוסיפים את הזעפרן ומכסים מעל בענפי רוזמרין. מבשלים על להבה נמוכה ומוסיפים במשך הבישול נוזלים לפי הצורך.
לאחר כחצי שעה מוסיפים את הסינטה, הפרגיות והקבנוס, ומבשלים עוד כ 25 דקות עד שהאורז מתרכך.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1