המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכניסים לקערת מיקסר קמח, סוכר (אפשר גם דבש, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), מלח ושמן זית.
מרכיבים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה.
מוסיפים את המים ולשים 7 עד 10 דקות לקבלת בצק חלק ודביק מעט.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים במגבת רטובה או בניילון נצמד ומניחים לתפוח במשך כ-60 דקות.
הופכים את הבצק בקערה בכדי להוציא ממנו את האוויר (אין צורך ללוש או לחבוט).
מתפיחים פעם נוספת למשך 30 דקות.
מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
אם יש אבן שמוט (אבן המיועדת לאפיית לחמים ופוקצ'ה) מכניסים לתנור לפני החימום.
מכינים תבנית עם נייר אפיה (או רק ניר אפיה כשאופים עם אבן שמוט).
מחלקים את הבצק ל 6 חתיכות. בכדי לא לקרוע את הבצק בזמן החלוקה יש לצבוט את החתיכות ממנו ולא לקרוע אותן.
מותחים קלות כל חתיכת פוקצ'ה על משטח משומן ונזהרים לא ליצור קרעים בבצק.
מניחים את הפוקצ'ות על נייר אפיה ברווחים של 5 ס"מ (3 אצבעות) למניעת הידבקות.
מורחים את הפוקצ'ות בשמן זית.
מעטרים את הפוקצ'ה בתוספות על פי הטעם.
אופים 10-15 דקות (תלוי בעובי הבצק).
מניחים להתקרר על רשת.
לפני ההגשה ניתן לזלף עוד שמן זית.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0