המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל הקצוץ, עד שקיפות. מוציאים את הבצל מהמחבת ומניחים בצלוחית.
מוסיפים את הקמח, הסוכר והשמרים לקערת מיקסר ומערבלים במשך כדקה אחת.
יוצקים 3 כפות שמן ומערבלים. יוצקים את המים לאט, תוך כדי ערבול. מערבלים במשך כ- 8 דקות.
מוסיפים את המלח ומערבלים במשך כ- 2 דקות נוספות.
מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת לחה במקום חמים, עד להכפלת נפחו, במשך כ-60 דקות.
מוציאים את האוויר מן הבצק ע"י לישה. ונותנים לבצק לתפוח פעם נוספת במשך כ- 30 דקות.
מכינים את הפוקצ'ה: מחלקים את הבצק לשני כדורים, ויוצרים צורת דיסק בעובי 2 ס"מ.
מניחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים על פני הבצק את שמן הזית, ומפזרים את הבצל המטוגן.
מתפיחים את הבצק במשך כ-15 דקות נוספות.
מפזרים על פני הבצק מעט מלח גרוס.
מכניסים את תבנית האפייה עם הבצק והבצל לתנור אפייה. שחומם מראש לטמפרטורה של 270 מעלות למשך כ-10 דקות.
מורידים את הטמפרטורה ל- 200 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק. בתאבון......
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0