מחממים תנור לחום הכי גבוה של התנור כאשר אבן האפיה (אבן שמוט) מונחת בתוכו.
שלב 2
0 דקות
מנפים את הקמח בעזרת נפה אל תוך קערה, ומוסיפים לו שמרים וסוכר. מערבבים מעט, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב.
שלב 3
0 דקות
מזלפים באיטיות מים אל תוך הקערה, ובמקביל מערבלים את הקרח הגרוס אל תוך הבצק. מטרתו היא להאט את פעילות השמרים.
שלב 4
10 דקות
לשים כ-10 דקות ומוסיפים את המלח.
שלב 5
10 דקות
ממשיכים ללוש כ-10 דקות נוספות.
שלב 6
30 דקות
מכסים את הקערה במגבת נקייה ומניחים אותה בצד ל-30 דקות.
שלב 7
30 דקות
מחלקים את הבצק לכדורים של כ-150 גרם ונותנים להם לתפוח במקרר במשך 30 דקות נוספות.
שלב 8
0 דקות
לוקחים כדור בצק ויוצרים בו בעזרת האצבעות שקעים, עד שהוא הופך לפוקצ'ה מרודדת (עושים זאת ביד ולא במערוך כדי לשמור את האוויר בפנים. על הבצק להיות בטמפרטורת החדר וכך הוא יהיה גמיש יותר). עושים זאת עם שאר הכדורים.
שלב 9
6 דקות
מניחים כל כדור על על אבן האפייה ואופים כ-6 דקות , או עד שהפוקצ'ה הופכת שחומה.
שלב 1
מתוך
9
מחממים תנור לחום הכי גבוה של התנור כאשר אבן האפיה (אבן שמוט) מונחת בתוכו.
שלב 2
מתוך
9
מנפים את הקמח בעזרת נפה אל תוך קערה, ומוסיפים לו שמרים וסוכר. מערבבים מעט, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב.
שלב 3
מתוך
9
מזלפים באיטיות מים אל תוך הקערה, ובמקביל מערבלים את הקרח הגרוס אל תוך הבצק. מטרתו היא להאט את פעילות השמרים.
שלב 4
מתוך
9
לשים כ-10 דקות ומוסיפים את המלח.
שלב 5
מתוך
9
ממשיכים ללוש כ-10 דקות נוספות.
שלב 6
מתוך
9
מכסים את הקערה במגבת נקייה ומניחים אותה בצד ל-30 דקות.
שלב 7
מתוך
9
מחלקים את הבצק לכדורים של כ-150 גרם ונותנים להם לתפוח במקרר במשך 30 דקות נוספות.
שלב 8
מתוך
9
לוקחים כדור בצק ויוצרים בו בעזרת האצבעות שקעים, עד שהוא הופך לפוקצ'ה מרודדת (עושים זאת ביד ולא במערוך כדי לשמור את האוויר בפנים. על הבצק להיות בטמפרטורת החדר וכך הוא יהיה גמיש יותר). עושים זאת עם שאר הכדורים.
שלב 9
מתוך
9
מניחים כל כדור על על אבן האפייה ואופים כ-6 דקות , או עד שהפוקצ'ה הופכת שחומה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0