המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת פזואלוס: לשים בקערה את הקמח, להוסיף את הביצים ולערבב.
להוסיף את המים ואת השמן וללוש היטב עד קבלת בצק.
לשים על שולחן סדין או מפה ולקמח אותם.
לחלק את הבצק ל-5 כדורים, להניח בצד, לזרות עליהם קמח ולכסות במגבת.
לרדד כל כדור דק ככל האפשר, בערך בעובי 1 מ"מ.
לחתוך עם גלגלת (או עם סכין) רצועות ברוחב 5-6 ס"מ ובאורך 40-50 ס"מ.
להניח על המפה המקומחת, לכסות ולהשאיר עד גמר הרצועות.
לחמם בסיר שטוח שמן לטיגון עמוק.
לנעוץ מזלג ארוך בקצה של רצועה אחת וביד השניה להחזיק את הקצה השני של הרצועה.
להכניס את הקצה שנעוץ בו המזלג לשמן ולגלגל את הבצק סביב המזלג. לגלגל ולעצור לשניה עד שמסיימים לגלגל את כל רצועת הבצק על המזלג. צריך לטגן במהירות את רצועות הבצק, עד שהיא מוציאה בועות אוויר. הפזואלוס אמורים לצאת בהירים. מטגנים כך את כל רצועות הבצק.
מעבירים לצינון על רשת. לאחר שהתקררו מפזרים מעל אבקת סוכר.
אופציה נוספת: לטבול בסירופ.
הכנת הסירופ: מבשלים את המים ואת הסוכר על אש קטנה עד שמתקבל סירופ מעט דביק. אפשר לבדוק ע"י זה ששמים מעט בין האצבעות, וכשמפרידים בין האצבעות נוצר חוט דק וזה הזמן להוסיף את המיץ לימון, לערבב ולבשל עוד כמה דקות ולהוריד מהאש. טובלים את הרצועות המצוננות בסירופ.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0