המתכון הזה נוצר עבור 60 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרתיחים מים או חלב, חמאה, סוכר ומלח. מוסיפים בבת אחת את כל כמות הקמח ומערבבים במהירות עד שכל הקמח נספג והתערובת מתייבשת, ממשיכים לערבב מעל האש עוד 2 דקות.
מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לקירור.
מוסיפים ביצים, בהדרגה, עד לקבלת המרקם הרצוי.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מעבירים את הבצק לשק זילוף מצויד בצנתר חלק או משונן בקוטר 1.2 ס"מ, מזלפים פחזניות על תבנית אפייה מרופדת במשטח סיליקון או נייר אפייה.
מברישים את פני הפחזניות בחמאה מומסת/ביצה.
אופים כ- 30 דקות עד שהפחזניות מוכנות (לא פותחים את התנור בשום אופן ב-25 הדקות הראשונות!!!), אופים עד שהפחזניות זהובות היטב, מקררים.
מכינים קרם וממלאים- מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט לקרם יציב מעבירים לשק זילוף.
מחוררים את הפחזניות בצידן התחתון וממלאים, מעבירים למקרר.
מכינים קרמל מהסוכר- מכינים מראש קערה עם מי קרח.
בקלחת (סיר קטן) מבשלים סוכר עם מים עד לקבלת קרמל זהוב (160 מעלות) מסירים מהאש ומיד טובלים את תחתית הקלחת במי הקרח על מנת להפסיק את בישול הקרמל.
טובלים את צידן העליון של הפחזניות הממולאות והקרות, בקרמל החם, בזהירות רבה, ומניחים על משטח סיליקון או ניר אפייה מקררים.
* במידה והקרמל מתקרר ומתחיל להתמצק מדי מחזרים לאש לזמן קצר וחוזרים על תהליך הקירור וממשיכים לטבול את הפחזניות.
מזלפים מעל דבש ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2