המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת המלית - שמים בסיר 5 3/4 כוסות מים, כפית כורכום, כפית מלח ו-10 כפות שמן קנולה, מרתיחים ומוסיפים את האורז השטוף, מערבבים ומכסים. מבשלים על להבה נמוכה עד שכל המים מתאדים.
להכנת הרוטב - יוצקים לסיר נוסף חצי מכמות השמן (חצי מ-1/3 כוס), מוסיפים 2 בצלים ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים את העגבניות ומבשלים מעט, מוסיפים את הרסק, מים, תבלינים - כפית מלח, כפית פלפל שחור, 2 כפות פפריקה מתוקה, 1/2 כפית כמון, כף אבקת תיבול מרק עוף ואת יתרת השמן.
מודדים בערך חצי כוס מהרוטב, מוסיפים לאורז ומערבבים מעט.
שוטפים את הפלפלים וקוטמים את הראשים וממלאים במלית. סוגרים עם "ראש" הפלפל.
מסדרים בתבנית מרובעת את הפלפלים כשהם שוכבים, כדי שהמלית לא תתייבש בתנור.
יוצקים מעל את יתרת הרוטב ועוד כוס מים, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור כשעה.
מסירים את נייר הכסף ומבשלים עוד 3/4 שעה בתנור בחום של 190 מעלות, על טורבו.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 3