המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון יחד עם אורז, שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, נענע, בצל, שום ותבלינים. מניחים לתערובת לנוח 30 דקות.
בינתיים שוטפים היטב את הפלפלים, חותכים את המכסה העליון (שומרים אותו בצד) ומרוקנים אותם.
ממלאים את הפלפלים במלית עד לחצי גובה, שכן האורז תופח במהלך הבישול.
מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה מים יחד עם לימון סחוט, מלח, פלפל, רסק עגבניות וסוכר.
מפזרים מעט שמן במחבת / סיר סוטאג' נמוך ורחב בכדי שהפלפלים לא ידבקו, מסדרים את הפלפלים צמוד אחד לשני.
יוצקים את הרוטב בין הפלפלים, ניתן לפזר עלי נענע ושמיר קצוץ מלמעלה. מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-60 דקות.
מדי רבע שעה יש לצקת מעט מן הרוטב על גבי הפלפלים למניעת התייבשות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1