המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 220 מעלות, עליון תחתון.
קולפים את החציל ופורסים לפרוסות דקות.
משמנים נייר אפייה בשמן זית ומסדרים את החצילים בתבנית.
בוזקים שמן זית גם בצד העליון של פרוסות החציל, מעט מלח גס ואופים בתנור עד להשחמה, כ-15 דקות.
בינתיים, במחבת קטנה, שמים שמן זית ואת תכולת צנצנת הרוטב. ״פותחים״ את הרוטב מעט תוך כדי ערבוב, ומוסיפים 1/2 1 כוסות מים לדילול.
מתחילים להרכיב את המנה בתבנית אפייה (קוטר 20-22 ס״מ).
בתחתית שמים שליש מכמות הרוטב, מעליו מחצית מכמות הפסטה (לא מבושלת) מעל הפסטה מחצית מכמות החצילים ומפזרים מוצרלה.
חוזרים על השכבות שוב אך הפעם מסיימים ברוטב מלמעלה, ועוד קצת מוצרלה.
מוסיפים כוס מים ואופים, מכוסה, בתנור על 180 מעלות, כשעה. לאחר שעה פותחים את המכסה ונותנים צריבה של 10 דקות.
אוכלים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0