המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות. לחץ כאן
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בחר מרשימת המרכיבים
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
חותכים את הבטטה לרצועות דקות בעזרת סכין חדה, או בעזרת קולפן (אם רוצים רצועות ממש דקות).
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים עליה את רצועות הבטטה, ויוצקים עליהן את שמן הזית. במידת הצורך, מערבבים את הבטטה עם השמן לפיזור אחיד.
אופים את רצועות הבטטה במשך 30 דקות, עד שהן משחימות.
לקראת סיום האפייה, מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים, ומסננים.
שוטפים את הסיר ומחזירים לאש. ממיסים בסיר חמאה ושמן זית. כשהחמאה נמסה, מטגנים מעט את השום עד שהוא מתחיל להשחים.
מחזירים את הפסטה לסיר, ומערבבים כך שהפסטה תצופה בחמאה ובשמן. מוסיפים את הבטטות ומערבבים. מחממים דקה או שתיים נוספות, ומסירים מהאש.
מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה. מוסיפים לכל צלחת קוביות גבינת פטה ומערבבים. מגרדים מעל גבינת פרמזן. בתיאבון!
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הצג מתכונים נוספים
הערות 0