המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
רצוי להשרות את נתח חזה ההודו במקרר לפחות לילה שלם.
מערבבים בקערה מים רותחים, מלח וסוכר עד שהם נמסים.
כשהמים מתקררים מוסיפים פפריקה מתוקה ושום כתוש ומערבבים היטב.
מכניסים את נתח ההודו לקערה עם הנוזל. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לפחות לילה שלם (מומלץ להפוך את הנתח לפחות פעם אחת במהלך ההשריה).
לאחר ההשריה מוציאים את הנתח מהמקרר ומהנוזלים. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
בקערה נפרדת מערבבים דבש, סויה ושמן זית.
מורחים את הנתח בתערובת הדבש (מכל הכיוונים).
מניחים את רשת התנור על גבי תבנית ומוסיפים כליטר מים לתבנית (כדי לשמור על לחות בתנור).
מניחים את נתח ההודו על גבי הרשת. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה למשך 10 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 30 דקות.
אחרי 10 דק' בחום של 180 מעלות, מומלץ לפתוח את התנור (זהירות מהאדים החמים!) ולמרוח את החלק העליון של הנתח בנוזלים שבתבנית.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0