המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את הבשר לקוביות בגודל של כ-3-4 ס"מ.
ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר.
מרסקים את הפלפלים הקלויים במעבד מזון למחית חלקה.
מחממים את השמן בסיר רחב וכבד וכשהוא חם, מכניסים פנימה את קוביות הבשר, מטגנים ומשחמים אותם יפה, סביב סביב.
מוציאים את הבשר מהסיר ומוסיפים לסיר את הבצל ועלי הדפנה. מטגנים אותם כשלוש דקות.
מחזירים את הבשר לסיר, מערבבים דקה.
מוסיפים לסיר את הפפריקה המתוקה והחריפה וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.
מוסיפים את הפלפלים הקלויים המרוסקים, מערבבים דקה נוספת, מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים יפה ומביאים שוב לרתיחה.
בודקים מה מצב המלח והפלפל.
מכסים את הסיר, ומבשלים כשעתיים על להבה נמוכה מאד.
לכופתאות תפוחי אדמה: אופים את תפוחי האדמה בחום של 200 מעלות כשעה, עד שהם רכים.
קולפים ומרסקים אותם לפירה חלק בממעך ידני.
מוסיפים לפירה את הביצים, קמח, מלח ופלפל ומערבים לתערובת חלקה ואחידה.
צובטים מהבצק גוש בגודל אגרוף, ומגלגלים על משטח מקומח ל"נקניק" ארוך בעובי של כסנטימטר וחצי.
חותכים את ה"נקניק" לפיסות של כשני ס"מ עם סכין חדה ומניחים על מגש מקומח, ככה עושים עם כל הכמות.
מבשלים את הכופתאות בסיר גדול ובו הרבה מים רותחים, בכמה סבבים.
מבשלים ברתיחה עדינה עד שהכופתאות צפות במים.
מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש משומן דק.
מרכיבים את המנה: אחרי שעתיים, כשהתבשיל מוכן, הרוטב סמיך וריחני והבשר רך, מוסיפים בזהירות את הכופתאות המבושלות לסיר עם הפפריקש ומערבבים בעדינות רבה עם כף עץ כדי לא לשבור ולמעוך את הכופתאות.
מערבבים עד שכל הכופתאות מצופות ברוטב, מכסים ומבשלים יחד עוד שלוש-ארבע דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0