המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הבצלים: חוצים את הבצלים לשניים. פורסים כל חצי לפרוסות דקות (מתקבלות מעין קשתות).
פורסים את שן השום לפרוסות דקות.
מדליקים את הלהבה הכי גדולה של הגז ומנמיכים לחצי.
מחממים מחבת גדולה שתכיל את הבצלים בנוחות, וממיסים בה את החמאה.
מטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב, עד שהם הופכים רכים.
מתבלים את הבצלים בכפית מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט.
מוסיפים את שן השום.
ממשיכים לטגן עד שהבצלים מזהיבים מעט. מכבים את האש.
מכינים את תערובת הפשטידה: במיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה מערבבים את הקמח, ביצים, החמאה הרכה, שני גביעי שמנת, גבינה לבנה וחופן פרמז'ן.
מערבבים עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הבצלים ומערבבים. מתקנים תיבול אם צריך.
מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת 25*25 ס"מ משומנת.
אופים את הפשטידה כ-40 דקות, עד שהיא מתייצבת, מקבלת צבע זהוב יפה וקיסם הננעץ למרכזה יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר לפני שפורסים. כשהיא חמה היא איננה יציבה לחלוטין.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0