המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את השמן במחבת עמוקה, או בסיר רחב מעל להבה גבוהה. מטגנים את הבצל כ-5 דקות, עד לגוון זהוב.
מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן. מפוררים את הבשר בכף עץ, ומטגנים עד לגוון שחום.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הפטריות, האפונה והגזר (אפשר בעודם קפואים), את רסק העגבניות, רוטב הווסטרשיר, הסוכר, הטבסקו והמים, ומערבבים היטב.
מבשלים כ-10 דקות נוספות בבחישה מתמדת. מתבלים בכל התבלינים ומערבבים.
מכסים ומבשלים 20 דקות נוספות. בוחשים מדי פעם.
משמנים תבנית עגולה חסינת-אש.
מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח קלות. מניחים את הבצק המרודד בתחתית התבנית, כששולי הבצק גבוהים משולי התבנית, ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות, כ-5 דקות.
מעבירים את תערובת הבשר לקלתית הבצק.
מרדדים את הבצק הנותר ומכסים בו את הפשטידה. חותכים את שולי הבצק שנותרו מחוץ לדופנות התבנית, ומשאירים כ-2 ס"מ בצק שיאפשרו את "סגירת" הפשטידה.
צובטים את קצות הבצק סביב הקלתית ומכסה הפשטידה, ו-"סוגרים" את הפשטידה. מנקבים במזלג כמה חורים במכסה הפשטידה.
אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות כ-45 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומגישים חם. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0