המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את החמאה לקוביות, וטוחנים יחד עם הקמח בבלנדר עד לאבקה.
מוסיפים את הביצים והמלח, וממשיכים בלישה עד לקבלת בצק אחיד במשך מספר דקות, לא יותר.
מעגלים לכדור גדול, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקמחים את השיש ומרדדים לעלה בגובה חצי ס"מ. מגלגלים על המערוך ופורסים על התבנית.
דוקרים את הבצק בתחתית, מניחים מעליו נייר אלומיניום, וממלאים את החלל בגרגרי חומוס יבש, לאפייה עיוורת.
אופים כ-20 דקות, לא מכבים את התנור.
קולים את הפלפלים בתנור עד לרכות מלאה, סוגרים את הפלפלים בתוך שקית, כדי להקל על הסרת הקליפה, מקלפים.
מגרדים את כל הגבינות הקשות, וקולים את השקדים הקלופים.
פורסים את הפלפלים לפרוסות דקות, ומערבבים את הכל יחד במיקסר ביחד עם הביצים והשמנת.
מוסיפים את המלית לקלתית.
מפזרים מעל פירורי לחם.
אופים כ-45 דקות. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0