המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר רחב מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית, מוסיפים בצל ומעט מלח ומטגנים כ-10 דקות, עד להזהבה. מעבירים לצלוחית בצד.
להכנת הקציצות: מניחים בקערה את הבשר הטחון, פטרוזיליה, 2 שיני שום כתושות, ביצה, עגבנייה מגורדת, פירורית זהב, כמון, ראס אל חנות, 1 כפית מלח ומעט פלפל שחור. מוסיפים מחצית מכמות הבצל המטוגן ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצרים מהתערובת קציצות קטנטנות. מחממים את השמן שנותר בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הקציצות הקטנטנות ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים.
מוסיפים לסיר את הפתיתים ו-2 שיני שום כתושות, מערבבים כמה שניות ומוסיפים את הבצל המטוגן שנשאר, 2 כפות פפריקה, 2 כפיות מלח ומעט פלפל שחור ומערבבים.
מוסיפים את רסק העגבניות, סילאן ואבקת מרק עוף ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מעבירים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה.
מנמיכים לאש הכי נמוכה, מכסים במכסה ומבשלים 10 דקות. מכבים את האש, מערבבים מעט, מכסים ומשהים 10 דקות, ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0