המתכון הזה נוצר עבור 2 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר סוטאז' על אש גבוהה מחממים 3 כפות שמן זית.
כשהשמן רותח מוסיפים עגבניות שרי חצויות ופרוסות בצל לבן.
מערבבים היטב וצורבים חזק. 2 דקות לפני סיום הצריבה מוסיפים שום פרוס וממשיכים לערבב.
מעבירים את הירקות לכלי נוח לטחינה ומוסיפים בזיליקום טרי, תבלינים ומים. טוחנים היטב ומניחים את הרוטב בצד.
באותו הסיר (מלוכלך) שמים כף שמן זית ומטגנים את הפתיתים במשך 3 דקות על אש בינונית. לאחר מכן שופכים את הרוטב שהכנו מראש פנימה, מערבבים היטב וסוגרים במכסה לבישול של דקות.
פותחים את המכסה מערבבים במזלג על תחתית הסיר וסוגרים בפעם האחרונה לעוד 3 דקות. אחרי 6 דקות של בישול מכבים את האש ונותנים לפתיתים 10 דקות מנוחה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0