המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבשר: שמים קמח, אבקת מרק עוף וקוביות בשר בשקית ניילון גדולה, מנערים היטב עד שהבשר מצופה בתערובת הקמח ומעבירים לצלחת.
מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב. מוסיפים את הבשר בסבבים ומשחימים את הנתחים מכל הצדדים עד לסגירה יפה. מעבירים לצלחת.
מוסיפים לסיר 2 כפות שמן ובצלים ומטגנים כ-8 דק' להזהבה. מוסיפים גזר ושום ומטגנים עוד 3-2 דק'.
מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר חלקית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-120 דקות עד שהבשר רך מאוד.
בזמן שהבשר מתבשל מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים בצל ומטגנים כ-8 דק' להזהבה. מוסיפים פתיתים, אבקת מרק עוף ומעט מלח ומטגנים עוד דקה-שתיים.
יוצקים מים רותחים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-7 דקות.
מסירים מהכיריים ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג. מכסים, ממתינים כ-5 דק' ומערבבים פעם נוספת.
מגישים את הפתיתים לצד התבשיל. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה (אפשר להמיר אותה בצרור עירית קצוצה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון)..
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0