המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מוסיפים לקערה את כל חומרי המלית, ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים לתערובת לנוח במשך כ- עשר דקות לספוג את הטעמים.
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
מוסיפים את הסלק וממשיכים לטגן כ-2 דקות, מוסיפים רסק עגבניות, את גבעולי הכרפס, מיץ לימון, סוכר, מלח ופפריקה.
יוצקים 7 כוסות מים, מוסיפים אבקת מרק עוף אמיתי של אוסם, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 30 דקות.
יוצקים סולת לקערה גדולה ומוסיפים את המלח והשמן. יוצקים מים בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה ומעט דלילה (אם יש צורך ניתן להוסיף מים). ממתינים חמש דקות עד לספיגת המים.
מרטיבים מגש במעט מים. מחלקים את תערובת הסולת לכדורים קטנים בגודל אגוז ומניחים על גבי המגש הרטוב.
בידיים רטובות נוטלים כדור ומשטחים על כף היד.
נוטלים כפית גדושה ממלית הבשר ומניחים במרכז, סוגרים את הקצוות מסביב למלית. מגלגלים בעדינות לכדור עגול וחלק.
מניחים ע"ג המגש הרטוב, וממשיכים עד לסיום כל כדורי הסולת.
מניחים בסיר המרק הרותח 7-8 כדורי קובה מוכנים, ממתינים דקה ומוסיפים עוד 7-8 עד גמר הקובות במגש.
מטלטלים את הסיר בזהירות רבה למניעת הדבקות הקובות אחת לשנייה או לתחתית הסיר. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור כ- עשר דקות נוספות
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0