המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שופכים את הסולת לתוך הקערה.
מוסיפים באופן הדרגתי את המים ובתנועה סיבובית יוצרים מהסולת ומהמים גרגרים.
לאחר שמוסיפים את כל המים, יש להעביר את הגרגרים דרך הנפה- כדי שהגרגרים יהיו אחידים.
את סיר המרק ממלאים בכליטר מים ומוסיפים את הסלרי, הבצל ומרק העוף (כדי שהגרגרים יספגו מין הטעם).
מרתיחים על להבה גבוהה.
את הגרגרים שמים בתוך סיר האידוי, ולאחר מכן מניחים על סיר המרק - על להבה גבוהה, בערך כחצי שעה.
הסימן שהגרגרים מוכנים לשלב הבא - שהמתאר של הגרגרים הופך למעין שקוף.
הופכים את סיר האידוי עם הגרגרים לתוך הקערה הרחבה ומפרידים בין הגרגרים בעזרת כף גדולה.
מוסיפים לגרגירים כוס וחצי של מים, שמן, מלח, כורכום ומערבבים הכל.
בשלב זה מחזירים את הגרגרים לסיר האידוי וממשיכים לאדות אותם על אש בינונית כחצי שעה נוספת.
כשניתן לראות את האדים יוצאים דרך הגרגרים בסיר האידוי - גרגרי הקוסקוס מוכנים.
יש להפוך אותם שוב לקערה הרחבה ולכסות את הקערה במגבת- כדי שהאידוי יימשך.
גרגירי הקוסקוס מוכנים לאכילה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0