המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שופכים את הסולת לקערה רחבה ושטוחה בכדי שיהיה קל לעבד את גרגרי הקוסקוס.
מוסיפים את השמן מערבבים במהירות ומוסיפים כוס מים ו 4 כפיות מלח. מערבבים את הכל עד שמרגישים ביד שהגרגרים יבשים.
מעבירים את גרגרי הסולת דרך נפה.
מרתיחים מים בסיר אידוי כפול מיוחד לקוסקוס, ממלאים מים יותר מחצי גובה הסיר, ודואגים שבמשך כל זמן הבישול להוסיף מים רותחים , זה חשוב לבישול גרגרי הסולת.
כשהמים מוכנים בסיר, שופכים את גרגרי הקוסקוס לסיר העליון, מכסים במגבת ומעל מניחים את מכסה הסיר.
מאדים מעל חצי שעה, עד שנוצר קרום עדין סביב הגרגרים.
שופכים את גרגרי הקוסקוס המוכנים לקערה רצוי מנירוסטה.
שופכים מעל הגרגרים 2 כוסות מים, מפוררים בעזרת מזלג את הגרגרים בכדי שיספגו את המים.
משהים כחצי שעה עד שעה, ושוב מחזירים לסיר האידוי לעוד כחצי שעה.
לאחר האידוי השני שוב שופכים לקערה את הגרגרים , שופכים מעל הגרגרים 2 כוסות מים, מכסים את הגרגרים, ומשהים כשעה וחצי,
מעבירים שוב את גרגרי הקוסקוס דרך הנפה, והקוסקוס מוכן לאכילה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0