המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים את השוקולד המריר עם החמאה בסיר קטן, וממיסים תוך כדי ערבוב מתמיד. מורידים את הסיר מהכיריים.
מוסיפים לקערה את הביצים והחלמונים עם הסוכר, וטורפים ידנית במשך כ-שלוש דקות.
מבצעים השוואת טמפרטורות בין בלילת השוקולד ובלילת הביצים והסוכר: יוצקים כף מהבלילה של השוקולד המריר המומס לתערובת הביצים, תוך כדי בחישה מהירה. עד תערובת אחידה.
מוסיפים חצי מכמות השוקולד המומס שנשארה, וממשיכים בערבוב. לאחר כחצי דקה נוספת של ערבוב, מוסיפים את שאר השוקולד הנמס וטורפים עוד קצת. מתקבלת בלילה סמיכה.
מפזרים את הקמח על בלילת השוקולד, ומערבבים לאט, במינימום של ערבוב, עד שהקמח יטמע בתוך הבלילה.
מפשירים את פירות היער, ומפזרים מעל מעט מסוכר.
מסדרים את תבניות הסופלה על תבנית אפייה מלבנית, ומפזרים על תחתית כל תבנית סופלה מפירות היער.
יוצקים מעל פירות היער את בלילת השוקולד, עד גובה של כחצי ס"מ מתחת לשפת הכלי. תוקעים באמצע הבלילה קוביית שוקולד לבן, שרק תבצבץ טיפה מתוך הבלילה.
מכניסים את תבנית האפייה לתנור, מורידים את החום לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ-10 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור, ומשאירים להצטנן במשך כ-חמש דקות ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0