המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים יחד את האורז והעדשים. משרים במים לשעה. מסננים.
מזהיבים בסיר את הבצל בחמש כפות שמן. מוסיפים את האורז, העדשים, המים ורסק העגבניות. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עד שהאורז מוכן כ-20 דקות.
בינתיים מזהיבים את השום בשמן (זהירות, לא לשרוף!). מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומסירים מהאש. מערבבים לתוך תבשיל האורז המוכן.
מגישים כך, או שמקשטים בכף יוגורט או באפונה רתוחה, בשביל הצבע.
שימו לב שהגירסה המובאת כאן היא המתובלת ביותר. אפשר לעדן את התיבול אבל לטעמי, דווקא הטעמים העזים והצבעים החזקים עושים את העבודה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0