המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את כל חומרי הבצק מלבד המים במעבד מזון עם להב פלדה או בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מעבדים את הבצק ולפי הצורך מוסיפים את המים לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר במשך 20 דקות. בזמן הזה מכינים את המלית.
מוציאים את הבצק מהמקרר. מקמחים את משטח העבודה ואת תבנית הפאי (תבנית פאי 24 ס"מ - רצוי מתפרקת). מרדדים את הבצק לקוטר 28 ס"מ. מעבירים לתבנית הפאי ומסדרים את הבצק כך שישב היטב בתבנית, מהדקים את הבצק לדפנות כדי ליצור שוליים יציבים ולא דקים מידי. מכניסים למקרר עד הכנת המלית.
שוטפים היטב את גבעולי הכרישה, חותכים קצוות ובודקים שלא מתחבאים גרגרי חול בפנים. לחתוך לעיגולים דקים.
לחמם מחבת עמוקה ,לשים שמן וחמאה ולהוסיף את הכרישה. לאדות את הכרישה תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-10 דקות על מנת שתתרכך.
להעביר את הכרישה לקערה ולצנן מעט. לאחר מכן להוסיף את הגבינות ולערבב עם מזלג.
לקלף את הבטטות ולחתוך לריבועים קטנים בגודל של כ- 1 ס"מ על 1 ס"מ.
לחמם מחבת עם ציפוי כמו טפלון או מחבת קראמית, להוסיף את הבטטות והשמן ולערבב.
לבשל על אש בינונית,עם מכסה. לערבב מדי פעם, לבשל כ-20 דקות, עד שהבטטה הופכת להיות חצי רכה ולא להפוך למחית.
להעביר את הבטטה לצלחת שטוחה ולקרר.
להוציא את קלתית הקיש מהמקרר, ליצוק פנימה בעדינות את מלית הכרישה ולשטח את התערובת עם המזלג.
לסדר את קוביות הבטטה סביב הקיש ומעט במרכז הקיש.
לחתוך את גבינת הפרומעז (או בולגרית, למי שלא אוהב) לפרוסות ולסדר ברווח שנוצר בין הבטטה שסדרנו.
ליצוק בעדינות את רוטב הקיש, בזילוף מאוד דק ואיטי כדי שלא יישפך החוצה. צריך כאן סבלנות כדי שהרוטב יכנס בין שכבות הירקות.
מערבבים יחד את כל החומרים עם מטרפה. מומלץ לעשות זאת בכד על מנת שיהיה קל למזוג את הרוטב מעל הקיש.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-45 דקות, עד שהקיש מזהיב.
להוציא מהתנור, לקרר מעט, לחלץ מהתבנית ולהעביר לצלחת הגשה.
לאחסן את הקיש במקרר בקופסא אטומה. ניתן להקפיא עד חודש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0