המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבלים בעזרת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח והחמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים עוד כחצי דקה.
מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד קבלת בצק אחיד.
אופים "אפייה עיוורת": מניחים משקולת על הבצק ואופים ב-170 מעלות במשך כ-12 דקות, עד להזהבה קלה של דפנות הבצק העליונות.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
מרדדים את הבצק: מוציאים מהמקרר ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ. מכניסים לתבנית בקוטר 24 ס"מ.
מניחים את פרוסות החציל על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את החצילים בשמן זית, ואופים ב-220 מעלות כ-12 דקות.
מערבלים יחד שמנת מתוקה, ביצים, חלמון ומלח, עד לאחידות. מוסיפים פלפל שחור, אגוז מוסקט, את גבינות הפטה, עזים והקשקבל.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מניחים בתחתית הבצק הפריך את פרוסות גליל גבינת העזים, מעליהן עגבניות מיובשות, ופרוסות החצילים. יוצקים את המלית.
אופים כ-40 דקות, עד להזהבה קלה. מגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0