המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרדדים בצק עלים על משטח השיש המקומח.
מניחים את הבצק על תחתית ודפנות תבנית עגולה ומשומנת בקוטר 27 ס"מ. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ודפנותיה.
יוצקים לקערה שמנת מתוקה. מוסיפים את הביצים ופלפל חריף, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים למחבת את קוביות החצילים והשום, מקפיצים במשך כשתי דקות.
מוסיפים את יתר המצרכים (פרט לגבינת הפטה). מערבבים ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד לאידוי הנוזלים.
בתבנית עם בצק עלים, מסדרים שכבה של קוביות חצילים מטוגנות.
מכסים את החצילים בשכבת גבינת פטה העיזים. מפזרים את אגוזי המלך הגרוסים.
מניחים מעל את פרחי הברוקולי החלוטים, ויוצקים מעל את רוטב הרויאל.
מניחים את פרוסות פלפל אדום. מברישים מעל חלמון טרוף.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים במשך כ-45 דקות.
מוציאים את הקיש. מצננים מעט ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0