המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
יש לעבד במיקסר את הקמח ואת החמאה עד שכל התערובת פירורית. על הפירורים להיות אחידים בגודלם.
לאחר מכן יש להוסיף את השמנת לבישול (כל זאת ללא הפסקה של המיקסר). ואז יש להתחיל להוסיף באיטיות את המים. כל פעם ממש קצת עד שהבצק הופך לכדור אחיד.
ברגע שהוא מוכן יש להפסיק את פעחלות המיקסר כדי לא לעבד יתר על המידה.
יש לרדד את הבצק לפיתה ואז לעטוף בנייר נצמד ולשים במקרר לפחות לחצי שעה.
בינתיים מטגנים את הבצל עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח לפי הטעם. בסיום מסננים מנוזלים.
כאשר מוציאים את הבצק מהמקרר משטחים עוד עד לעובי של כ-3 מ"מ.
את הבצק מסדרים בתבנית של קיש. חותכים את השאריות.
דוקרים את תחתית הקיש במזלג ושמים שוב במקרר לעוד חצי שעה.
כאשר הבצק מוכן מסדרים בתוכו את התערובת של הפטריות והבצל. מקשטים ברצועות גבינת הברי לכל אורך הקיש. מכסים ברוטב.
יש לערבב את כל החומרים עד לתערובת אחידה בלי גושים.
שמים את הקיש בתנור על חום של 180 מעלות ואופים 30-40 דקות עד שהקיש מקבל גוון חום ובבית מתפשט ריח מדהים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0