המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
רוחצים וקולפים דק מאוד את הקישואים, מסירים את ה"כיפה", רצוי עם העוקץ, ובעזרת כפית מוציאים את פנים הקישואים תוך הקפדה להשאיר שוליים בעובי 1 ס"מ.
מחממים את השמן בסיר שטוח, מוסיפים את הגזר, מערבבים ומאדים במשך 3 דק' תוך כדי בחישה.
מוסיפים את הבצל, מפזרים את הסוכר מערבבים.
מנמיכים מעט את הלהבה, מכסים את הסיר ומאדים כ-5 דק' עד שהבצל מקבל גוון זגוגי-זהבהב. מדי פעם מערבבים.
מוסיפים את הפטריות, מערבבים, מכסים וממשיכים לאדות כ-7 דק' נוספות, ומדי פעם מערבבים.
בינתיים מפשירים וחולטים את האפונה במים רותחים, משרים כ-3 דק' ומסננים.
מסירים את הסיר מהלהבה, מוסיפים את האפונה, מערבבים ומצננים מעט.
לתערובת שבסיר מוסיפים את האגוזים, גבינת מוצרלה והביצים, מערבבים, טועמים, משפרים טעמים. ממלאים בתערובות את הקישואים.
אם נשאר מעט מתערובת המילוי אפשר למלא גם עגבניות או פטריות חורש גדולות.
מטגנים בצל בשמן זית עד שקיפות.
מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומוסיפים לטגן קלות.
מוסיפים את פנים הקישוא שהוצאנו, מערבבים ומאדים 7 דקות במכסה סגור.
מוסיפים 2 שיני שום, ציר מרק ויין לבן. מסדרים את הירקות הממולאים בסיר, הרוטב צריך להגיע כמעט עד לגובה שולי הירקות.
מוסיפים מיץ לימון וחצי כוס שמיר.
מכסים את הירקות ב"כיפות".
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דק' (אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד קצת מים).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0