המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מוסיפים לקערה את הקמח והסוכר. יוצקים בהדרגה את המים. לשים את הבצק עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ולא דביק. מניחים לבצק לנוח במשך כ-60 דקות.
בוזקים את המלח על הבצק ולשים במשך 5 דקות.
מחלקים את הבצק ל-5-6 כדורים בינוניים, מניחים על מגש, מכסים במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר במשך כ-180 דקות.
על משטח מקומח משטחים כל כדור בעזרת האצבעות, ופותחים בעדינות את הבצק על ידי הפיכתו מצד לצד עד שנוצרים עיגולים בגודל הרצוי בעובי סנטימטר וחצי.
הכנת רוטב העגבניות: לסיר קטן עם מעט שמן זית חם, מוסיפים את הבצל הקצוץ מטגנים עד קבלת גוון זהוב. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים במשך כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העגבניות ועשבי התיבול, ומאדים במשך כ-3 דקות.
מוסיפים את ציר העוף, ומערבבים. מחלישים את הלהבה ומבשלים במשך כ-5 דקות. משפרים טעם עם הוספת מלח ופלפל שחור. מורידים מהכיריים.
הכנת המילוי: מכניסים לקערה את הגבינות והזיתים ומערבבים.
על חצי מעיגול הבצק שפתחנו מורחים מרוטב העגבניות. מניחים מעל את מילוי הגבינה. מפזרים את עלי הבזיליקום. מקפלים את החצי השני של הבצק מעל המילוי ומהדקים את הקצוות עד לסגירה מוחלטת.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 240 מעלות למשך כ-10 דקות, או עד גוון זהוב. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0