המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים את קוביות הלחם ברבע כוס שמן, (איזה סוג שתבחרו), עד שמזהיבים והופכים פריכים.
בקערה, לערבב מים, חלב, ביצים ומלח ולהוסיף תוך כדי ערבוב את הקמח או הסולת עד שנוצר בצק אחיד שלא נדבק לקערה (אם צריך מוסיפים עוד טיפה קמח).
מוסיפים את הקרוטונים (קוביות הלחם המטוגן) ומערבבים עד שכל הקרוטונים מתאחדים עם הבצק.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור או לגליל עבה, לא לגלגל יותר מדי, רק עד שנוצרת צורת גליל. להניח ל-30 דקות.
מרתיחים מים עם קצת מלח בסיר גדול ומבשלים את הגלילים שנוצרו כ-25 דקות.
מוציאים וחותכים כל גליל לחתיכות באמצעות חוט (סכין פשוט ימחץ אותם).
הצ'כים נוהגים להגיש עם גולאש, צלי בקר, צלי אווז או קדירת בשר.
ניתן להמיר את הלחם בחלה ואת החמאה ברבע כוס שמן, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0