המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים יחד את כל חומרי הקציצות.
מכינים את הרוטב: מטגנים בצל עד להשחמה.
מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים.
מוסיפים מים רותחים ומערבבים.
מוסיפים לרוטב את הסילאן והשזיפים (אפשר להמיר את השזיפים בחופן חמוציות או צימוקים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומביאים לרתיחה.
כשהתערובת רותחת מתחילים לגלגל קציצות ולהוסיף לרוטב. חשוב לא להוסיף את כל הקציצות לרוטב בבת אחת אלא להוסיף שכבה של קציצות, לסגור מכסה ולתת להן להתבשל ולהתקשות מעט ואז להוסיף שכבה נוספת. הליך זה יבטיח שהקציצות לא יתפרקו.
מניחים לרוטב לרתוח ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך לפחות חצי שעה נוספת ועדיף שעה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0