המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחלצים את הפולים מהתרמילים (עדיף לעשות זאת עם כפפות ניילון כדי שהאגודלים לא ישחירו). הכלל הוא שמקילו תרמילי פול נשאר משהו כמו 400 גרם פולים.
יוצקים שמן זית לסיר רחב. חוצים את ראשי השום לרוחב ומטגנים, עם החלק החתוך כלפי מטה, עד שמזהיב.
מוסיפים לסיר את הפולים והפלפלים החריפים (חצויים לאורך) ומטגנים 3 דקות.4.יוצקים פנימה את המרק ומוסיפים את הכוסברה (קצוצה) מלח ופלפל. שוטפים היטב את הלימונים, חוצים, סוחטים לתוך הסיר ומוסיפים פנימה גם את החצאים הסחוטים (אפשר להוסיף גם לימון פרסי מיובש או שניים). מערבבים, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין כ30 דקות. [בישול]
מערבבים עוף או דג טחון עם קמח מצה (או פירורים, פטרוזיליה, שום, מלח, פלפל וחלמון אחד. יוצרים כ-20 קציצות.
טורפים את החלבון והביצה שנשארו. טובלים בהם את הקציצות, מגלגלים בקמח מצה או פירורים ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
מעבירים את הקציצות לסיר שבו מתבשל הפול ויוצקים עליהם מהרוטב שיש בסיר (בשלב זה אין הרבה רוטב). מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 45 דקות. את השלב האחרון הזה אפשר לעשות גם בתבנית אפייה.
ניתן להמיר את הדג ב-1/2 קילו עוף טחון, את פירורית הזהב לפסח בקמה מצה ואת הכוסברה לפטרוזיליה (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0