קולים את החצילים על להבה או בתנור (אם קולים בתנור לא לשכוח לנקב בכמה מקומות במזלג, כדי שלא יתפוצצו).
שלב 2
0 דקות
חוצים את החצילים הקלויים, מוציאים את הבשר בכף ונפטרים מהקליפה.
שלב 3
120 דקות
קוצצים גס ומניחים במסננת ל-120 דקות, על מנת שיגירו נוזלים (זה חשוב, כי חצילים רטובים לא יצליחו להתגבש לקציצות).
שלב 4
0 דקות
מערבבים עם יתר החומרים חוץ מהשמן, עד שמתקבלת עיסה שאפשר להכין ממנה קציצות (אם העיסה רטובה מדי, מוסיפים עד מעט קמח).
שלב 5
0 דקות
מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק.
שלב 6
10 דקות
יוצרים מהעיסה קציצות קטנות ומטגנים עד הזהבה יפה.
לגרסה לפסח אפשר להשתמש בקמח תופח כשר לפסח אסם ואפשר לגלגל לפני הטיגון בקמח מצה, אבל אין הכרח. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
6
קולים את החצילים על להבה או בתנור (אם קולים בתנור לא לשכוח לנקב בכמה מקומות במזלג, כדי שלא יתפוצצו).
שלב 2
מתוך
6
חוצים את החצילים הקלויים, מוציאים את הבשר בכף ונפטרים מהקליפה.
שלב 3
מתוך
6
קוצצים גס ומניחים במסננת ל-120 דקות, על מנת שיגירו נוזלים (זה חשוב, כי חצילים רטובים לא יצליחו להתגבש לקציצות).
שלב 4
מתוך
6
מערבבים עם יתר החומרים חוץ מהשמן, עד שמתקבלת עיסה שאפשר להכין ממנה קציצות (אם העיסה רטובה מדי, מוסיפים עד מעט קמח).
שלב 5
מתוך
6
מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק.
שלב 6
מתוך
6
יוצרים מהעיסה קציצות קטנות ומטגנים עד הזהבה יפה.
לגרסה לפסח אפשר להשתמש בקמח תופח כשר לפסח אסם ואפשר לגלגל לפני הטיגון בקמח מצה, אבל אין הכרח. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0