המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הרוטב - בסיר גדול מטגנים את הבצל עם השמן על להבה בינונית כ-10 דקות, עד להזהבה.
מוסיפים את השום והסלקים ומטגנים 2 דקות נוספות.
מוסיפים את הרסק והקינמון ומבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מוסיפים את כוס העגבניות המשומרות, מים, סילאן, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים כ-25 דקות עד לריכוך הסלקים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
להכנת הקציצות - מערבבים היטב את הטחון הצמחוני, פירורית זהב, ביצים, בהרט או קינמון, נענע, פטרוזיליה, שמן זית, מלח ופלפל. לשים היטב ובעזרת ידיים רטובות מכדררים לקציצות בקוטר 3 ס"מ.
מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר פרגמנט וצולים בתנור כ-10 דקות עד לקבלת קרום עדין.
מוציאים מהתנור ומוסיפים בזהירות לסיר. מבשלים יחד כ-10 דקות נוספות. מגישים לצד תוספת שאוהבים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0