המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
יוצרים בצק מכל החומרים, פרט למחמאה.
מרדדים את הבצק, מורחים עליו חלק אחד של המחמאה, ומקפלים את הבצק מהפינות למרכז (בצורת מעטפה). מניחים את הבצק במקפיא ל-20 דקות.
לאחר 20 דקות מרדדים את הבצק שוב ומורחים אותו בחלק נוסף מהמחמאה. מקפלים שוב לצורת מעטפה.
מקפיאים שוב למשך 20 דקות, וחוזר חלילה - עד שהמחמאה נגמרת.
לאחר הפעם האחרונה שמקפיאים - מחלקים את הבצק ל-3 חלקים מרדדים כל חלק בנפרד.
מניחים בתבנית התנור על נייר אפייה ומחוררים עם מזלג, ואופים כל חלק בנפרד בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבצק נאפה ונהיה זהוב.
להכנת הקרם: מערבבים את הסוכר והקמח, ואז מוסיפים ביצה אחת, מערבבים טוב, מוסיפים עוד ביצה ומערבבים, וכן הלאה את כל הביצים כל אחת בנפרד, מוסיפים את החלב ומערבבים.
מבשלים בסיר על אש נמוכה (אך לא מידי נמוכה), ומערבבים עם כף עץ עד שמתחיל לבעבע, מיד מכבים את האש. לוקח זמן עד שזה מבעבע - אז לא להתייאש באמצע - בערך 20 דקות.
מוסיפים לקרם את החמאה ואת התמצית וניל ומערבבים שהחמאה תימס.
להרכבת העוגה: יוצרים שכבות של בצק, קרם, בצק, קרם, בצק.
מפזרים מלמעלה אבקת סוכר.
משהים מכוסה במקרר למשך לילה. *זה אומנם הרבה עבודה - אך שווה המאמץ.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0